Wat is een bitumen dakbedekking?

Ruim 70% van de daken wordt in Nederland tegenwoordig voorzien van een bitumen dakbedekking. Dit houdt in dat dit soorten daken erg populair is. Een bitumen dakbedekking wordt vaak bestelt per rol en vervolgens aangebracht op het dak. Dit wordt uiteraard gedaan door een dakdekker. Deze kan dit vaak erg netjes en volgens de juiste methode. Hierdoor weet je zeker dat een bitumen dakbedekking op een goede manier wordt aangebracht op je dak! Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een bitumen dakbedekking? Lees dan dit artikel snel verder en kom achter de mogelijkheden van bitumen dakbedekking.

Een sterk product

Bitumen is van origine gemaakt van aardolie. Doordat het van aardolie is gemaakt, wordt bitumen gezien als een zeer goede en kwalitatieve bouwstof. Het is echter niet heel gemakkelijk om aan deze duurzame bouwstof te komen, het kan wel 15 jaar duren voordat het product klaar is en dus gebruikt kan worden als bitumen dakbedekking. Het grote voordeel van een bitumen dakbedekking is dat het erg lang mee gaat. Daarbij is het eenvoudig aan te brengen en ook nog eens waterdicht. De kans op lekkages aan je dak minimaliseer je hiermee dus! Een daklekkage is een van de meest voorkomende schade op een dak, met een goede dakbedekking zorg je er dus voor dat deze schade niet voorkomt op jouw dak!

Profiteer jij van de voordelen?

Een bitumen dakbedekking heeft erg veel voordelen. Het is dus zeker de moeite waard om met een dakdekker eens te kijken naar de mogelijkheden. Vaak zijn de plaatsingskosten te overzien, deze investering is dus zeker de moeite waard. Uiteraard kun je ook bij meerdere dakdekker opvragen wat de mogelijkheden zijn omtrent het aanbrengen van een bitumen dakbedekking. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste prijs betaalt voor een sterk en kwalitatief dak!