Drie criteria voor het online aanschaffen van een nieuw zonneschermdoek

Wanneer het doek van jouw zonnescherm gebreken begint te vertonen, dan is het vaak niet nodig om het volledige systeem te vervangen. De doeken zijn vaak sneller aan vervanging toe dan het systeem slijt, omdat deze veel worden blootgesteld aan de weersinvloeden buiten. Schimmelvlekken, vervaging van de kleuren, mosgroei en scheuren komen helaas maar al te vaak voor. Gelukkig kun je in dat geval makkelijk en snel een nieuw zonneschermdoek bestellen online, via http://www.zonneschermdoek.nl. Om zeker te zijn dat je kwaliteit in huis haalt, kun je de doeken controleren op de volgende criteria.

Het materiaal en de kleur

Wil je een doek dat lang meegaat, nauwelijks onderhoud nodig heeft, water- en vuilafstotend is en dat zijn kleur lang behoudt? Dan kies je voor een acryldoek met vezels die van tevoren zijn gekleurd. Acryl is een sterk materiaal dat lang meegaat en voor dit doeleinde wordt behandeld met een speciale coating dat water en vuil afstoot. En omdat de kleur tot diep in de kern van de vezels is doorgedrongen, zal het doek minder snel vervagen en dus langer mooi blijven.

De werking

Natuurlijk moet het doek ook goed doen waar het voor is gemaakt en dat is zonweren. Een kwalitatief zonweringdoek houdt minimaal 90 procent van de uv-stralen van de zon tegen en 72 procent van de warmte. Met zo’n doek kun je beschermd zitten en je woning binnen koel houden.

De montage

Koop je een doek online, dan wordt deze vaak zonder montage geleverd. Het is dus belangrijk dat dit niet moeilijk is. De meeste standaard zonneschermen hebben een systeem waarmee het oude doek makkelijk te verwijderen is en te vervangen door het nieuwe. Je hebt hier wel een tweede persoon bij nodig en enige doe-het-zelf ervaring. Durf je dit niet, dan kan een goede leverancier of de montage voor je doen, of een monteur aanraden uit jouw omgeving.