Alles wat je moet weten over deurmatten

De keuze van een deurmat is simpel, zou je denken. Toch zijn er een aantal verschillende matten beschikbaar en de keuze hangt af van wat je van je mat verwacht. Er zijn bijvoorbeeld droogloopmatten, schoonloopmatten en keukenmatten. Deze vallen onder de categorie binnenmatten. Ook zijn er buitenmatten te krijgen. De combinatie van een binnen en een buitenmat levert de beste resultaten op, vooral in omgevingen waar het buiten erg vies en nat is.

Droogloopmatten

Een droogloopmat is een binnenmat die meestal gemaakt is van katoen. Hij is speciaal ontworpen om natte schoenen weer schoon en droog te maken. Het vuil blijft hierdoor echter wel bovenop de mat liggen dus je zal hem vaak moeten stofzuigen. Ook is regelmatig onderhoud en impregnatie nodig om de werking van de mat optimaal te houden. Kijk op http://www.mattenservice.nl/matten-assortiment/droogloopmat-op-maat voor een droogloopmat op maat.

Schoonloopmatten en keukenmatten

Een schoonloopmat is gemaakt van kunststof en heeft een schrapende werking om je schoenen te reinigen en de inloop van zand en modder te voorkomen. Een keukenmat is speciaal geschikt voor de professionele keuken en voorkomt de verspreiding van gemorste etenswaren.

Buitenmatten

Buitenmatten zijn hardnekkiger dan binnenmatten en gemaakt van harde nylon draden die het vuil van de schoenen afhalen voordat je naar binnen stapt. Deze liggen buiten de deur en werken het beste als ze onder een afdakje of een luifel worden geplaatst. Ook voeren ze water makkelijk af. Omdat de buitenmat vooral vuil van de schoenen verzamelt kan deze samen met een droogloopmat binnen de perfecte combinatie zijn. Zo hou je al het vuil en de nattigheid netjes buiten en blijft je ruimte schoon van binnen.